Over woorden, die ik niet had willen horen

 In Geen categorie, Mevrouw H. is er stil van

Na een fase van ongeloof, beseffen we inmiddels dat er geen weg terug is. De tumor die bezit heeft genomen van jouw brein groeit zo hard dat zelfs de beste artsen deze nooit helemaal zouden kunnen verwijderen. Ik weet dat het waar is, maar wil nog niet denken aan het moment dat ik je zal moeten missen.

De afgelopen weken hoorde ik mensen woorden uitspreken waarvan ik het bestaan niet wist, bij voorkeur niet had willen weten ook. Glioblastoom, Dexamethason, Palliatieve zorg. Woorden die je niet snel zal raden bij een potje galgje. Met mijn moeder als lijdend voorwerp.

Steeds als ik naar je toe ga denk ik ‘nu kan het nog’ en elke keer dat ik je bij vertrek een handkus geef, besef ik dat dit de laatste kan zijn. De zin ‘ik hou van jou’ hebben wij de laatste dagen meer tegen elkaar uitgesproken dan ooit. ‘Wat is het snel gegaan he’, zeg je. En dan huilen we zakdoeken vol. En heel soms lachen we om een flauwe grap.

Met deze stralende herfstzon zou je er normaal gesproken op uit gaan, de natuur in. Met een fototoestel in de aanslag om al die herfstkleuren vast te leggen en paddenstoelen te bewonderen. Wat zou ik je nu graag meenemen naar het bos, maar het gaat niet. Mijn moeder die normaal gesproken geen dag binnen kan zitten, kan nu de deur niet meer uit.

Je bent niet bang voor de dood, zeg je.
Je hebt gelukkig geen idee hoe bang ik ben voor jouw dood.

Recent Posts
Showing 14 comments
 • JP
  Beantwoorden

  • Frans en Tilly
   Beantwoorden

   Lieve Sandra
   Wat is het toch zwaar voor jullie en ook wij vinden het heel erg.
   Moet ook weer huilen ,wij allebei ,dat gaat weer voor bij tot de volgende ,en ik denk daar ook steeds aan als het zo,n mooie dag is kon mijn lieve zus er nog maar van genieten daar houd ze zo van .en als ik n foto maak denk ik kon Nolda dit moois maar zien zij kon zo mooie foto’s maken.leef erg met jullie mee . sterkte allemaal.
   Mijn woorden schieten te kort ???☘️

 • Jules
  Beantwoorden

  Wens je veel kracht toe San xxx

 • Esther Haegens
  Beantwoorden

  Kippenvel Sandra, vooral die laatste twee zinnen herken ik zo….. De woorden voor galgje daar maken Cees en ik ook regelmatig een grapje over. Ook voor scrabble zijn ze interessant. Maar buiten de grapjes om is het een harde realiteit. Heel heel veel sterkte en make every minute count. Maar dat doen jullie volgens mij ook. Liefs, Esther

 • Tanja
  Beantwoorden

  Veel liefdevolle zachtheid voor jou ❤❤❤

 • Lieke
  Beantwoorden

  Je woorden raken San, prachtig geschreven over de zware periode waarin jullie zitten. Weet dat ik er voor je ben ❤️?

 • Anneke
  Beantwoorden

  Mooi geschreven! ❤️ Heel veel sterkte voor jou, je vader en je zus en haar gezin liefs ❤️?

 • Marja en Jan
  Beantwoorden

  Heel mooi/prachtig geschreven in deze verschrikkelijke tijd. Zo ontzettend zwaar, deze tijd.
  Veel kracht en sterkte.
  We zijn er voor jullie.
  Sterkte liefs van ons??

 • Danny
  Beantwoorden

  ❤️❤️❤️?

 • Inge
  Beantwoorden

  Wat kun je het mooi verwoorden Sandra. Wat kan het leven ineens anders worden, en ook nog in coronatijd zodat je moeilijk dicht bij elkaar kunt zijn. Sterkte meid!

 • Esther Haegens
  Beantwoorden

  Kippenvel….De laatste twee zinnen zijn zo herkenbaar. En ook de woorden voor galgje, er zijn ook prachtige woorden voor scrabble. Die grap maken wij ook regelmatig. Pluk de geluksmomentjes. heel veel sterkte. Denk aan je XXX

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Ach jemig, wat erg. En zo snel. Natuurlijk wil je geen lijdensweg, maar zo snel … Heel veel sterkte!

 • Marja wewer
  Beantwoorden

  Vreselijk toen ik dit bericht hoorde. Wens jullie heel veel sterkte de komende tijd. We zullen haar missen op fb met haar mooie foto’s en schilderijen.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   dank u wel, fijn dat we even contact hebben gehad en ik nu weet wie u bent.

Leave a Comment